Over Ons

Alustaal is een modern las- en constructiebedrijf gericht op de toekomst. De basis voor het huidige bedrijf is gelegd in 1983 in de schuur van Joop Hendriks in Gendt. Hier begon hij met het laswerk van verschillende metalen. Dit vormt nog steeds de basis van alle werkzaamheden. De vakkundigheid zorgde ervoor dat Alustaal al snel een goede reputatie in de regio had opgebouwd. Daardoor groeide het bedrijf flink. Vanwege ruimtegebrek verhuisde het bedrijf eerst naar Haalderen en in 2002 naar Huissen. Sinds 2014 heeft Roel Hendriks het bedrijf van zijn vader overgenomen. En vanaf 1 augustus 2016 zijn wij gevestigd op de Nijverheidsweg 5 te Gendt.

“Metaalbewerking is een prachtig vak. Er komt iets uit je vingers, dat zowel functioneel als mooi is.” – Roel Hendriks, eigenaar Alustaal.

Flexibel

Alustaal heeft inmiddels veertien medewerkers in vaste dienst. Daarnaast maakt Alustaal gebruik van flexibele medewerkers zodat het bedrijf kan inspelen op de vraag van klanten. Van hekwerken voor schepen, machineonderdelen en warmtewisselaars tot moderne stalen trappen en zelfs kunstwerken. Alles in aluminium, staal en RVS van hoge en duurzame kwaliteit. Iedereen die metaal nodig heeft kan bij Alustaal terecht!

Kwaliteit

Alustaal is niet alleen in de regio bekend, maar levert in heel Nederland en zelfs aan het buitenland. Alustaal investeert in een goede samenwerking met klanten op basis van wederzijds vertrouwen. Daarbij streeft Alustaal altijd naar een structureel hoge kwaliteit en een uitstekende dienstverlening. Uiteraard met professionele installatiewerkzaamheden, betrouwbare garanties en een degelijke after-salesservice.

“Eén van de mooiste projecten gemaakt door Alustaal is de bekleding van een lift op een schip. Volledig in messing uitgevoerd. Een uitdaging om te maken en een technisch hoogstandje.”

Toekomst

Alustaal investeert in de toekomst waar nauwkeurigheid en computerbesturing een steeds belangrijkere rol spelen. Medewerkers worden opgeleid en gecertificeerd om aan deze vraag te kunnen voldoen. Daarnaast werkt Alustaal samen met andere aanbieders om de klant zo een totaalproduct aan te kunnen bieden.