Over Ons

Alustaal is een modern las- en constructiebedrijf gericht op de toekomst. De basis voor het huidige bedrijf is gelegd in 1983 in de schuur van Joop Hendriks in Gendt.

Alustaal is een modern las- en constructiebedrijf gericht op de toekomst. De basis voor het huidige bedrijf is gelegd in 1983 in de schuur van Joop Hendriks in Gendt. Hier begon hij met het laswerk van verschillende metalen. Dit vormt nog steeds de basis van al onze activiteiten. Vakkundigheid en betrouwbaarheid zorgde ervoor dat Alustaal al snel een goede reputatie in de regio én daarbuiten had opgebouwd. Daardoor groeide het bedrijf flink. Vanwege ruimtegebrek verhuisde het bedrijf eerst naar Haalderen en in 2002 naar Huissen. In 2014 heeft Roel Hendriks het bedrijf van zijn vader overgenomen. Per 1 augustus 2016 zijn wij gevestigd op de Nijverheidsweg 5 te Gendt.

Met ingang van 1 november 2019 is Alustaal onderdeel geworden van Redesign Partners. Redesign partners is o.a. in de bouw actief met de firma’s Timmerselekt Doornenbal, Holland houtwerk, Woodjoint, Timmerfabriek Overbeek en Holland stairs en zal zich met Alustaal gaan concentreren op hoogwaardige constructies ten behoeve van de scheepsbouw, architectuur, proces industrie, interieurbouw en transport.

“Metaalbewerking is een prachtig vak. Er komt iets uit je vingers, dat zowel functioneel als mooi is.” – Roel Hendriks.

Kennis 

Bij Alustaal is enorm veel kennis aanwezig op het gebied van materialen, toepassingen hiervan en bewerkingen. Deze kennis is opgedaan door studie en uitwisseling van jarenlange praktijkervaring.

Flexibel

Alustaal heeft inmiddels veertien medewerkers in vaste dienst. Daarnaast maken wij gebruik van flexibele medewerkers zodat altijd kan worden ingespeeld op de behoefte van klanten. Van hekwerken voor woningen en schepen, machineonderdelen en warmtewisselaars tot moderne stalen trappen en zelfs kunstwerken. Alles vervaardigen wij snel en adequaat in aluminium, staal, RVS, koper en messing van hoge en duurzame kwaliteit.

Creativiteit

“Eén van de mooiste projecten gemaakt door Alustaal is de bekleding van een lift op een schip. Volledig in messing uitgevoerd. Een uitdaging om te maken en een technisch hoogstandje.” 

Wij denken graag met u mee, vanuit het ontwerpproces tot aan de daadwerkelijk productie. Onze technisch specialisten beschikken over een groot creatief vermogen waardoor zij  in staat zijn oplossingen te bedenken waar de klant zelf nog niet op was gekomen. We denken graag “out of the box” voor u.

Kwaliteit

Alustaal is niet alleen in de regio bekend, maar levert in heel Nederland en zelfs aan het buitenland. Alustaal investeert in een goede samenwerking met klanten op basis van wederzijds vertrouwen. Daarbij streeft Alustaal altijd naar een structureel hoge kwaliteit en een uitstekende dienstverlening. Uiteraard met professionele constructie- en installatiewerkzaamheden, betrouwbare garanties en een degelijke after-salesservice.

Totaal product

Alustaal levert/produceert een totaal product. Uw product voorzien wij van vrijwel elke gewenste nabewerking zoals (poeder)coaten, verzinken en anodiseren. Hiervoor werken wij nauw samen met diverse gespecialiseerde bedrijven die dezelfde kwaliteitsnormen hanteren waarvoor Alustaal bekend staat. Ook verrichten wij bewerkingen, montage-, en laswerkzaamheden op locatie.

Toekomst

Alustaal investeert in de toekomst waar nauwkeurigheid en computerbesturing een steeds belangrijkere rol spelen. Medewerkers worden opgeleid en gecertificeerd om aan deze vraag te kunnen voldoen. Daarnaast werkt Alustaal samen met andere aanbieders om de klant zo een totaal product aan te kunnen bieden.